Wil jij emigreren naar Spanje? Bereid je voor via social media!

9 jul. 2016
Er zijn talloze manieren waarop je je kunt voorbereiden op je emigratie naar Spanje. Je kan televisieprogramma’s als Droomhuis gezocht en Ik vertrek kijken, mensen die al in Spanje wonen spreken, boeken lezen en blogs zoals deze volgen. Heb je er ook al eens aan gedacht bepaalde social media accounts en groepen te zoeken die je op weg helpen de juiste keuzes te maken? In dit artikel geven we je een aantal suggesties.

Mensen delen graag hun verhaal

Iedereen heeft zijn eigen reden om naar het buitenland te vertrekken. Jonge gezinnen willen er een nieuw leven starten inclusief nieuwe scholen en werkgevers, anderen willen juist gaan genieten van hun pensioen. Welke reden je ook hebt om naar Spanje te emigreren, er is altijd wel iemand die zijn verhaal deelt waarin jij jouw situatie kunt herkennen. En mensen delen hun verhaal graag, bijvoorbeeld via een speciaal daarvoor ingericht Twitter account of een Facebook groep. Hieronder noemen we er een paar die je wellicht in de gaten kunt gaan houden.

 

Emigreren naar Spanje: volg deze Twitter accounts

Op Twitter vind je een enorm aantal accounts die informatie en verhalen delen over wonen in en emigreren naar Spanje. We lichten er hieronder een paar uit voor je, maar natuurlijk kun je Grupo Esmeralda ook volgen op Twitter.

 

Spanje in Nederland

Het account Spanje in Nederland deelt erg veel specifieke informatie over het leven in Spanje. Bijvoorbeeld tips voor shoppen, eten en fietsen in allerlei Spaanse regio’s en steden. Leuk om te volgen voor wat last-minute tips als je tijdens je verblijf op de hoogte wilt blijven van wat er in Spanje te doen is.

 

Wonen in Spanje

Ben je op zoek naar meer informatie diepgaandere informatie dan alleen tips zoals het account hierboven deelt, dan is Wonen in Spanje misschien een betere optie. Dit account deelt niet alleen tips, maar ook politiek en economisch nieuws en bijvoorbeeld weersvoorspellingen.

 

Kus uit Spanje

Kus uit Spanje is een blog van de Nederlandse Marion die sinds 1989 in Spanje woont (met een korte tussenpauze in Frankrijk), op het gelijknamige Twitter account deelt ze haar ervaringen in het land.

 

Naar Spanje

Een Nederlands gezin dat naar Spanje verhuisd is, deelt hier haar avonturen inclusief hoogte- en dieptepunten. Het account geeft een leuk inkijkje in het leven dat je kunt verwachten als je geëmigreerd bent naar Spanje.

 

Emigreren naar Spanje: volg deze Facebook groepen en pagina’s

Door je aan te melden bij Facebook groepen of bepaalde pagina’s te volgen, kun je ervaringsverhalen lezen, bijdragen aan discussies over het leven in Spanje en contact leggen met mede-emigranten. Bekijk onderstaande groepen en pagina’s en meld je aan als lid of volg de pagina om updates in je tijdlijn te ontvangen. Je kunt ons ook op Facebook volgen, we delen hier Spaanse en Engelstalige berichten.

 

Pagina: Spanje vandaag

Spanje vandaag is een zeer actieve pagina waarop nieuws uit Spanje gedeeld wordt. De pagina heeft meer dan 5000 volgers en is zeker de moeite waard als je wilt weten wat er in het land speelt.

 

Pagina: Sprankelend Spanje

Deze pagina deelt naar eigen zeggen ‘Alles over bijzondere Spaanse steden. Veel verassende tips, handige informatie, unieke routes en veel meer leuks.’ De pagina deelt inderdaad leuke tips, soms verpakt in een blog.

 

Groep: Nederlanders en Belgen in Spanje

Sluit je aan bij de andere 7000 leden van deze groep als je meer wilt weten van het leven in Spanje. Leden van de groep wisselen allerlei soorten informatie uit en voor reclame-uitingen zijn richtlijnen opgesteld zodat je niet alleen maar spam ontvangt.

 

Groep: Nederlandstaligen die wonen in Spanje

In deze groep delen Nederlanders die in Spanje wonen hun ervaringen, zij stellen vragen en wijzen elkaar op tips of nieuws. Het is een actieve, openbare groep, je hoeft je dus niet perse als lid aan te melden als je geen bijdrage wilt leveren. Via deze groep kun je ook weer groepen vinden die specifiek zijn toegespitst op een regio.

 

Ken jij nog interessante social media kanalen?

Zet jij social media in bij het zoeken van informatie over emigreren naar Spanje? Deel hieronder dan nog andere interessante platformen! Volg onze kanalen om op de hoogte te blijven van het huizen- en appartementenaanbod in Calpe (Costa Blanca) of neem direct contact op als je vragen hebt.

Recente post
telephone HEEFT U HULP OF ADVIES NODIG?
whatsapp