Op vakantie met je gezin? Dit zijn de mooiste stranden van Spanje

5 jul. 2016
Wil je deze zomer spenderen aan een van de Spaanse costa’s, maar weet je nog niet precies waar? Bekijk dan deze blog met een aantal prachtige stranden die het land kent. We hebben het lijstje samengesteld zodat je van elke regio iets te zien krijgt. Zoek er nog een mooi appartement of huis bij en jullie vakantie is compleet!

Het mooiste strand van Galicië
Op de website 20 Minutos is Playa de Las Catedrales de Ribadeo bij Lugo verkozen tot het mooiste strand van de regio Galicië. Galicië ligt in het Noordwesten van Spanje en is vrij onbekend bij Nederlanders. Wij gaan vaker naar regio’s als de Costa Brava, Costa Blanca en Costa del Sol. Dit strand staat bekend om de bijzondere rotsformatie die door erosie ontstaan is en de vorm heeft van een kathedraal. Als het eb is zie je de rotsen en grotten het beste.

Het mooiste strand van Asturië
In de provincie Asturië ligt ook in het noorden van Spanje en is net als Galicië redelijk onbekend. Het mooie strand dat je hier vindt, is Playa del Silencio. Volgens de website Bluezzz is het hier zelfs in augustus en september nog rustig. Een goedgevulde picknickmand meenemen is wel noodzakelijk, want op dit strand zijn geen voorzieningen. Vergeet ook je snorkelset niet!

Het mooiste strand van Cantabrië
De regio Cantabrië vind je oostelijk van Asturië. Playa de Berria (in Santoña) is het mooiste strand van deze provincie. Het strand is ontstaan uit twee zee stromingen die vanuit tegengestelde richting kwamen. In combinatie met wind en vegetatie is het strand gevormd.

Het mooiste strand van het Baskenland
Aan de grens met Frankrijk vind je in het noordwesten het Baskenland. De bezoekers van de website 20 Minutos hebben het Playa de Laga de Ibarrangelu in Bizkaja verkozen tot mooiste strand van die regio. Volgens de website is het een afgelegen strand, soms wel druk maar het geeft toch altijd een gevoel van rust.

Het mooiste strand van Catalonië
Catalonië is de noordoostelijk gelegen provincië van Spanje en staat natuurlijk bekend om de populaire stad Barcelona. Toch vind je het mooiste strand van deze provincie niet in Barcelona, maar in Girona. Playa de Aiguablava de Begur is een zandstrand omgeven door groen waar je veelvuldig plezierjachten zal zien aanmeren zodat de opvarenden een duik kunnen nemen.

Het mooiste strand van de regio Valencia
De regio rond Valencia kent vele badplaatsen waarvan de stad Valencia er één is. In deze regio is Playa de la Fossa in Calpe zeker de moeite waard om een dagje door te brengen. Het brede strand, gezellige boulevard en indrukwekkend uitzicht op de rots maken dit strand uniek.

Het mooiste strand van de regio Murcia
In het zuiden van Spanje vind je de provincie Murcia waar Playa de Calblanque in Cartagena verkozen is tot mooiste strand. Dit strand ligt in een beschermd natuurgebied en heeft prachtig zand. Met weinig bebouwing en matige golfslag is dit een prachtig strand om even tot rust te komen.

Het mooiste strand van Andalusië
Tot slot is Playa de los Muertos oftewel ‘het strand van de doden’ is het mooiste strand van Andalusië, bevestigd ook de website Bluezzz. Het strand behoort tot een nationaal park en is dus niet volgebouwd. Je herkent het strand aan de rots in het water. En de naam? Die heeft het strand te danken aan vroeger aangespoelde lichamen van piraten en zeelieden. Net zoals Playa del Silencio in Asturië heeft dit strand geen voorzieningen en moet je dus je eigen eten en drinken meenemen. 

Wat vind jij het mooiste strand van Spanje?
Welk van bovenstaande stranden maakt de meeste indruk op je? Misschien wil je wel langer dan tijdens een vakantie genieten van de uitzichten aan één van de Spaanse costa’s? Bekijk dan eens ons aanbod huizen en appartementen in Spanje aan de Costa Blanca. Wie weet zit er wat voor jou en je gezin tussen!

 

Recente post
telephone HEEFT U HULP OF ADVIES NODIG?
whatsapp