Hoe ga jij je nalatenschap regelen?

17 jun. 2016
Denk jij wel eens wat je wilt achterlaten als je er niet meer bent? Je wilt graag herinnerd worden voor wat jij hebt bijgedragen aan de wereld. We zijn natuurlijk niet allemaal een Albert Einstein, Nelson Mandela of Rembrandt van Rijn en onze invloed op de wereld is misschien wat minder groot dan die van hen, maar dat betekent niet dat jouw nalatenschap onbelangrijk is. Nalatenschap komt veel voor in de vorm van een financiële erfenis, maar er zijn talloze andere vormen. Wat vind jij belangrijk?

Herinneringen kun je maken

Je kunt op veel manieren herinneringen achterlaten voor degenen die jij liefhebt. Alle mooie momenten waar jullie samen waren, de avonturen die jullie beleefden en de minder mooie momenten horen hierbij. Het is goed om af en toe over je nalatenschap na te denken. Niet met de gedachte dat het einde inzicht is, maar juist om vooruit te kijken: wat wil je nog bereiken waardoor mensen jou zullen herinneren? En met de reden om er gewoon al eens over nagedacht te hebben. Dan komt het onderwerp later wat minder koud op je dak. Wij geven je een aantal opties waar je zelf misschien nog niet aan gedacht hebt.

 

Geef je wijsheid door

Rijkdom en bezittingen vormen vaak een deel van het nalatenschap. Niet iedereen bevindt zich in de situatie dat ze hun erfgenamen met rijkdom kunnen overspoelen na hun dood. Het geeft misschien ook wel een beter gevoel als je nu begint met het doorgeven van je wijsheid en kennis in plaats van het opstellen van een financiële verdeling. Jouw kennis kan andere motiveren nieuwe dingen te doen en geeft hen inzicht in het leven en de wereld. Ook al is het iets kleins, zoals je kleinkind leren breien, dit kan hem of haar later mooie herinneringen opleveren. En een warme sjaal in de winter natuurlijk.

 

Geef iets terug

Op een mooie manier je nalatenschap regelen kan ook anders. Bijvoorbeeld door iets terug te geven aan de samenleving door het steunen van een goed doel dat aansluit op jouw idealen. Laat een bepaald bedrag na aan de organisatie of start met het regelmatig doneren. Dit kun je natuurlijk laten afhangen van de je financiële situatie die je bijvoorbeeld aanvult met opbrengsten naast je pensioen. Als je nog niet goed weet welk doel je wilt steunen, kijk dan eerst eens in je nabije omgeving. Misschien hebben gezinnen uit de buurt wel te maken met armoede of is er een voedselbank die een extra bijdrage goed kan gebruiken. Bovendien kun je een goed doel laten opnemen in je testament, zodat je ook na je overlijden een mooi nalatenschap achterlaat.

 

Doe een investering

Naast geld, kun je andere investering als nalatenschap doorgeven. Denk bijvoorbeeld aan het investeren in een vakantiehuis in het buitenland. Als je het juiste pand op het oog hebt, kun je jouw erfenis uitbreiden met een extra inkomstenbron voor je familie. Een huis in het buitenland is een prachtige manier om je familieleden ook in de toekomst financieel te blijven ondersteunen. Bovendien hebben ze er een mooi vakantiehuis bij. Als extra bijkomstigheid geef je je kinderen het goede voorbeeld en leren zij hoe ze in de toekomst zelf zo’n investering kunnen doen. Het is toch geweldig dat je ze op deze manier financieel en mentaal kunt ondersteunen.

 

Volg je hart

Je nalatenschap regelen is een belangrijk onderdeel van je leven. Of je nu iets doorgeeft dat je hebt geleerd of het iets is waarin je hebt geïnvesteerd, het zal een indruk achterlaten op degenen die je liefhebt. Zorg daarom dat je alles doet vanuit je hart en de passies die je gedurende je leven hebt ontwikkeld. Inspireer anderen om ook hun passie in het leven te vinden en het avontuur met de juiste energie aan te gaan. Ben je nieuwsgierig geworden naar de mogelijkheden van investeren in (vakantie) huizen in het buitenland? Misschien wel met het oog op je toekomstige nalatenschap? Bekijk dan ons aanbod villa’s en appartementen in Calpe (Costa Blanca) of neem contact op met een van onze professionals. Zij kunnen je (in het Nederlands

Recente post
telephone HEEFT U HULP OF ADVIES NODIG?
whatsapp