Hoe belangrijk is plek voor je auto bij je huis in Spanje?

2 sep. 2016
Uit een onderzoek van BPD waarover de website vastgoedactueel.nl schrijft, blijkt dat niet iedere Nederlander rondom zijn huis voldoende ruimte heeft om zijn auto kwijt te kunnen. De onderzoeker raadt Nederlandse gemeenten aan om meer rekening te houden met de behoefte aan parkeerplaatsen bij het vormgeven van hun woon- en parkeerbeleid. Wat vervelend dat er schijnbaar mensen zijn die hun auto niet bij hun eigen huis kunnen parkeren. Maar kun jij je er druk om maken als je onder de stralende zon aan de Costa Blanca aan het genieten bent van het Spaanse leven?

Nederlanders en vervoersmiddelen

 

De fietsende Nederlander bezit gemiddeld 1,3 fietsen, meer dus dan hij tegelijkertijd kan gebruiken. Bijna de helft van de Nederlanders bezit ten minste één auto. Verder kunnen we natuurlijk wandelen, gebruik maken van het openbaar vervoer of vervoersmiddelen als de scootmobiel, ligfietsen en de step. Al deze vervoersmiddelen moeten natuurlijk ergens gestald worden, zoals in een garage of op een parkeerplaats. Aan dat laatste is volgens het hierboven benoemde onderzoek dus een tekort. Gelukkig heb jij daar geen last van als je een huis in Spanje zoekt. Hoe is het daar geregeld met parkeerplaatsen?

 

De auto aan huis

 

In Spanje hebben vooral wat verder landinwaarts gelegen huizen vaak wat grond rondom de woning. Aan de achterkant van het huis vind je dan een terras, tuin en/of zwembad. Aan de voorkant is vaak ruimte voor één of meerdere auto’s. In Spanje is het heel normaal om je auto niet op straat, maar op je eigen oprit (binnen een hek) of garage te parkeren. Bovendien wordt er bij de bouw meestal rekening gehouden met eventuele bezoekers: grote kans dat op jouw terrein plek is voor meer dan één auto. Dat is natuurlijk extra handig als die bezoekers huurders zijn die in een gedeelte van jouw huis verblijven.

 

 

Hoe zit dat bij Spaanse appartementen?

 

Zoek jij geen vrijstaand huis, maar woon je liever in een appartement? Bijvoorbeeld omdat niet veel ruimte nodig hebt, of liever dicht bij het strand zit dan het uit de verte te zien liggen? Dan heb je waarschijnlijk toegang tot een parkeergarage onder het gebouw. Vooral bij wat modernere appartementencomplexen is de kans groot dat de parkeerplek zich onder het gebouw bevind. Bij oudere gebouwen vind je jouw parkeerplek achter of naast het complex. Deze parkeerplaats is meestal afgesloten door middel van een poort of slagboom. Die kun je dan met een afstandsbediening openen. Bij moderne systemen opent de poort of slagboom door middel van detectie van je nummerbord. Het nadeel van deze parkeerplaatsen is dat ze meestal alleen voor bewoners toegankelijk zijn. Je gasten moeten dus alsnog een plekje op straat of een openbare parkeerplaats zoeken.

 

 

Is de parkeerplaats leidend voor jou?

 

In Spanje heb je een auto echt wel nodig, vooral je als je een huis wat verder van het centrum zoekt. Niet alleen vanwege het heuvel- of bergachtige landschap, maar ook om meer praktische redenen. Denk bijvoorbeeld aan het doen van boodschappen. In Spanje vind je grote supermarkten meestal een eindje buiten de stad, die afstand is lopend of met de fiets meestal niet te doen. Laat staan dat er fietspaden aangelegd zijn. Dan moet je er nog rekening mee houden dat je het water uit de kraan niet kunt drinken en dus wat verpakte liters mee moet nemen naar huis. Dat weegt best wel wat! Daarom is het slim om bij de zoektocht naar een huis in Spanje na te gaan hoe het parkeren geregeld is. Is er een parkeerplaats aanwezig? Is deze afgesloten en alleen toegankelijk voor bewoners? Hoe ver is de parkeerplaats van de woning?

Benieuwd welke woningen er zoal te koop zijn aan de Costa Blanca? Bekijk hier dan ons aanbod. Let natuurlijk even op de ruimte voor de auto!

Recente post
telephone HEEFT U HULP OF ADVIES NODIG?
whatsapp