Hoeveel kamers heeft jouw ideale vakantiehuis?

9 sep. 2016
In Europa hebben we ruimte nodig. Dat blijkt ook uit onderzoek. Leven met veel mensen op weinig vierkante meter is in Nederland geen typisch beeld. Als kind deelde je misschien je kamer nog met broers of zussen, maar daar kwam meestal al gauw verandering in. Je hebt nou eenmaal een eigen ruimte nodig. In een woonhuis is dit gemiddeld zo’n twee kamers per persoon. Maar hoe zit dit met je vakantiehuis? Hou je hier dezelfde norm aan, of is het juist handig om te kiezen voor minder of meer? In dit blog geef ik je een overzicht met hoe je deze keuzes maakt en wat je met al die ruimte kunt doen.

Bepaal wie je meeneemt

 

Een vakantiehuis in het buitenland: voor de meeste mensen is het een droom die uitkomt. Het is echter niet alleen een droom, maar ook een grote investering. Daarom is het belangrijk dat je van tevoren over een aantal zaken goed nadenken. Voordat je kiest voor jouw ideale vakantiehuis, is het slim om te bedenken met wie je erheen gaat. Ga je alleen eens per jaar met je partner? Of neem je graag de hele familie mee op sleeptouw? Als je voor de eerste optie gaat is het handig om te letten op een riante master bedroom, zodat jullie je altijd terug kunnen trekken. Als je voor de tweede optie gaat, bedenk dan hoeveel extra kamers je nodig hebt. Niemand vindt het erg om op vakantie een kamer te delen, maar zorg ervoor dat de kamers dus wel groot genoeg zijn. Of dat je gebruik maakt van slimme slaapmogelijkheden, zoals een bedbank of stapelbed.

 

Wat gebeurt er de rest van het jaar?

 

Hoe mooi het ook lijkt, vakantievieren kun je niet het hele jaar. Om een goed Return on Investment te krijgen, verhuur je de rest van het jaar je vakantiehuis aan derden. Wat voor mensen wil je aantrekken? Maak een overzicht van wanneer je jouw huis wilt en kunt verhuren en wat jouw doelgroep is. Als je de keuze maakt om je te focussen op gezinnen met kinderen, moet je bijvoorbeeld rekening houden met de schoolvakanties. Daarnaast denk je aan een kindvriendelijke omgeving door bijvoorbeeld de aanwezigheid van traprekjes.

 

 

Een vakantiehuis is thuis niet

 

Natuurlijk gaat een vakantiehuis al snel voelen als een tweede thuis. Je leert de omgeving kennen, wordt vrienden met de buren en richt het compleet in naar jouw smaak. Realiseer je bij de keuze van het aantal kamers, dat het een vakantiehuis is. In een land als Spanje leef je het grootste deel van de tijd buiten. Een wijze investering, in plaats van extra (slaap)kamers, kan bijvoorbeeld zijn de aanleg van een tuinhuis met buiten barbecue. De ruimte die je nodig hebt hoeft dus zeker niet binnen te zijn. Denk outside the box en schets jouw eigen ideale vakantie. Waar heb je behoefte aan? Wil je liever een jacuzzi of ga je toch voor een werkplek binnen? Dit zijn allemaal dingen die je meeneemt in je afweging.

 

 

Of tóch die extra kamer?

 

Ben je er al uit? Extra kamers of ga je voor precies goed? Neem in je definitieve keuze mee dat je met extra kamers flexibel bent. Denk bijvoorbeeld aan het verhuren van de extra kamer terwijl je zelf ook aanwezig bent, via Airbnb. Voor veel gepensioneerden is dit echt een way of life. Je laat anderen de omgeving zien, hebt altijd gezelligheid in huis en het is tegelijkertijd goed voor je portemonnee. Natuurlijk zijn er ook nog andere opties met die extra kamer. Heb je altijd al gedroomd van het geven van workshops in het buitenland? Daaarvoor heb je nu de ruimte. Of gewoon als ruimte om je terug te trekken. Omdat je daar soms ook behoefte aan hebt.

 

 

Keuze gemaakt?

 

Veel mensen gaan hun droom achterna en kiezen na hun pensioen voor een tweede huis in het buitenland. De Spaanse Costa Blanca is een van de regio’s waar veel Nederlanders graag overwinteren of zelf naartoe verhuizen. Heb jij al enig idee wat voor huis je wilt en hoeveel kamers jouw ideale vakantiehuis heeft? Of kun je nog wel wat hulp gebruiken? Onze adviseurs helpen je graag op weg, neem contact met ons op voor een vrijblijvend gesprek!

Recente post
telephone HEEFT U HULP OF ADVIES NODIG?
whatsapp