Waar je op moeten letten bij het zoeken naar een kindvriendelijke vakantie

7 mrt. 2017
Als hoofd van het huishouden heb jij ieder jaar de taak om een vakantiebestemming te vinden voor de zomer. Die vakantiebestemming moet leuk zijn voor elk gezinslid maar zeker voor de kinderen. Als zij zich vermaken, dan geeft dat jou ook meer rust en ontspanning. Hoe zorg je ervoor dat de kinderen een topvakantie hebben? Hou bij het zoeken naar vakantiebestemmingen een aantal criteria aan. In dit blogartikel lees je de belangrijkste aspecten van een kindvriendelijke vakantie.

Andere kinderen

Hoe leuk ze het ook vinden met papa en mama en broertjes en zusjes, kinderen spelen het liefst met andere kinderen (van hun eigen leeftijd). Een goede vakantiebestemming is dan ook een plek waar veel (Nederlandse) kinderen te vinden zijn. Op jonge leeftijd maken de kids heel gemakkelijk contact, ze vormen een vriendengroepje en zijn vervolgens de hele vakantie zoet. Een goede bestemming biedt voldoende ontmoetingsplaatsen om die contacten te leggen. Denk aan een internetcafé of speeltuintje.

 

 

Water

Bij de zomer hoort natuurlijk waterpret. Water mag dus niet ontbreken op jouw vakantiebestemming! Dit kan een natuurlijk water zijn; een locatie aan zee, een rivier of een meer is altijd goed. Maar een zwembad staat ook garant voor vakantieplezier. Kinderen kunnen zich vaak uren vermaken in het water. Geef ze een luchtbed, balletje of duikbril en ze hebben plezier. Een glijbaan maakt de pret helemaal compleet! Zeker jonge kinderen moet je als ouder goed in de gaten houden. Maar verder kun jij aan de waterkant relaxen en bijvoorbeeld genieten van een goed boek. 

 

Animatie

Helemaal ideaal is een vakantiebestemming waar animatie voor de kinderen wordt aangeboden. Denk aan een knutseluurtje in de ochtend, een sporttoernooitje ‘s middags en een kinderdisco, goochelshow of voorstelling in de avond. De kinderen vinden dit vaak heel erg leuk en het is een goede plek om vakantievriendjes en -vriendinnetje te ontmoeten. Het geeft jullie als ouders bovendien een moment van rust of de gelegenheid om samen iets te doen.

 

Activiteiten

Je wilt er tijdens je vakantie waarschijnlijk ook wel een keer op uit met het gezin. Zorg dus dat er genoeg kindvriendelijke activiteiten zijn in de omgeving. Denk dan aan een dierentuin of waterpark. Maar ook activiteiten als wandelen en fietsen met het gezin zijn hartstikke leuk, mits je de kinderen tevreden stelt met een ijsje onderweg en leuke stops, bijvoorbeeld in een gezellig dorpje of bij een mooie waterval.  In de buurt van water zijn ook altijd tal van mogelijkheden voor watersporten als kanoën of varen op een catamaran.

 

 

Eten

Misschien heb jij thuis hele makkelijke eters, maar zo niet dan moet je bij het kiezen van je vakantiebestemming rekening houden met de eetgelegenheden. Zijn de standaard dingen als een frietje, schnitzel, pizza of pasta verkrijgbaar? Zijn er genoeg kindvriendelijke restaurants op loopafstand? Een goede bestemming is ingesteld op de internationale toerist.

 

Kindvriendelijke vakantie naar Spanje!

Aan de Spaanse Costa Blanca vind je de perfecte kindvriendelijke vakantiebestemming: Calpe! Prachtige stranden, talloze bezienswaardigheden, een heerlijk klimaat en de lekkerste lokale keuken. Calpe is daarnaast een ideale locatie voor sportieve gezinnen. Wandelen, fietsen, duiken, snorkelen: het kan allemaal. Kortom: een plek waar jij en je gezin het liefst altijd willen blijven! Die droom komt heel dichtbij als je ervoor kiest om een vakantiehuis te huren of kopen. Bekijk ons aanbod van vakantiehuizen en kom zelf zo’n kindvriendelijke vakantie ervaren!

Recente post
telephone HEEFT U HULP OF ADVIES NODIG?
whatsapp