Kennismaken met de nieuwe buren? Do’s en dont’s!

22 nov. 2016
Je bent pas geleden verhuisd naar Spanje. Je hebt afscheid genomen van vrienden en familie in Nederland met een groots afscheidsfeest. Het Spaanse avontuur kan nu eindelijk beginnen en dat is eigenlijk ook wel reden tot een feestje! Het is tijd om kennis te maken met de nieuwe buren. Wat moet je zeker doen en wat kun je beter laten bij die eerste ontmoeting? In dit blogartikel geef ik een aantal do’s en don’ts voor een goede eerste kennismaking met je nieuwe Spaanse buren!

Do: het eerste contact leggen

Jij bent nieuw in de buurt en dus is het in principe aan jou om het initiatief te nemen en het eerste contact te leggen met de nieuwe buren. Doe je dit niet, dan kan het overkomen alsof je eigenlijk niet zo veel interesse hebt in de mensen die om je heen wonen. Een goede reden om voor het eerst langs te gaan bij de buren is bijvoorbeeld om de uitnodiging voor een kennismakingsfeestje persoonlijk af te geven. Wacht niet te lang met die eerste kennismaking, want de drempel wordt dan steeds hoger!

 

Do: laten zien waar je vandaan komt

Je bent een Nederlander in Spanje, een vreemde eend in de bijt. Het kan zijn dat je nieuwe buren je hierdoor een beetje op afstand houden. Laat hen dan ook zien waar je vandaan komt, zodat het vreemde er een beetje af is. Toon een landkaart waarop je laat zien waar jullie voorheen woonden. Breng wat typische Nederlandse dingetjes mee zoals Delfts Blauw servies. En om je nieuwe buren helemaal voor je te winnen deel je natuurlijk echte Hollandse lekkernijen zoals stroopwafels en dropjes uit!

 

Don’t: lastige zaken meteen opbrengen

Misschien heb je al plannen voor een nieuwe schutting in je tuin, of heb je al gezien dat de buren een kletterend fonteintje hebben waar je niet zo blij mee bent. Er komt een punt waarop je het hier met je nieuwe buren over moet gaan hebben. De eerste kennismaking is echter niet het juiste moment! Zorg er eerst voor dat er een bepaalde vertrouwensband ontstaat door elkaar te leren kennen. Pas dan kun je op een voorzichtige en vriendelijke manier deze lastige zaken aankaarten bij je buren. Je wilt tenslotte voorkomen dat de Spaanse Rijdende Rechter er aan te pas moet komen!

Don’t: proberen de Spanjaard uit te hangen

Natuurlijk wil je jezelf onderdompelen in de Spaanse cultuur en je die zo snel mogelijk eigen maken. Het kost natuurlijk wel wat tijd om vloeiend Spaans te leren praten, om de salsa te leren dansen en om de perfecte paella te kunnen maken. Als je nog niet zover bent, is het misschien beter om je Spaanse kunsten nog even voor jezelf te houden. Spanjaarden zijn erg trots op hun cultuur en als jij als Nederlander een slechte ‘poging tot’ doet, kunnen ze dit opvatten als een belediging. Geen sterke basis voor een eerste kennismaking natuurlijk! Dus beter geen zelfgemaakte Spaanse hapjes op je kennismakingsfeestje.

 

Ook zin om je te mengen met de Spanjaarden?

Met deze do’s en dont’s zorg jij voor een goede eerste kennismaking met je nieuwe Spaanse buren. Lijkt het jou ook leuk om je te mengen in de Spaanse gezelligheid maar heb je nog geen geschikt huis kunnen vinden in Spanje? Wij kunnen je daarbij helpen! Neem contact met ons op en ontdek ons aanbod van huizen in Spanje.

 

Recente post
telephone HEEFT U HULP OF ADVIES NODIG?
whatsapp