Huis te koop in het buitenland? Presenteer de woning optimaal!

8 dec. 2016
Je bent een vastgoedportfolio in het buitenland aan het opbouwen waarmee je je op de Nederlandse markt gaat richten. Huizen verkopen in het buitenland werkt echter wel iets anders dan verkoop in eigen land.
Je klanten zijn door de reisafstand namelijk vaak niet in staat om alle huizenopties real life te gaan bekijken. Het is dan ook van groot belang om je woningaanbod goed in beeld te brengen, zodat je klanten de huizen op afstand kunnen beoordelen. In dit blogartikel lees je hoe je je woningaanbod op een duidelijke, aantrekkelijke en visuele manier kunt presenteren.

 

De voorbereidingen

Voordat je een huis in beeld gaat brengen moet je een aantal voorbereidingen treffen. Een opgeruimd, netjes huis zonder gebreken is natuurlijk standaard. Maar met behulp van goede styling kun je ervoor zorgen dat het huis nog beter tot zijn recht komt. Een styliste kan helpen bij het opnieuw inrichten van één ruimte of het hele huis. Hiervoor kun je eventueel meubilair en accessoires huren. Bedenk goed welke stijl inrichting jouw doelgroep aanspreekt. Bekijk bijvoorbeeld eens wat de woontrends zijn en pas de inrichting hier op aan. Geen budget voor dergelijke grote aanpassingen? Wat plantjes, een bosje bloemen op tafel en brandende kaarsjes kunnen het huis ook al wat meer sfeer geven.

 

 

Professionele foto’s

Goede foto’s van het huis dat je wilt verkopen kunnen eigenlijk niet ontbreken. Natuurlijk kun je zelf aan de slag gaan met een mobiele telefoon. Het is echter beter om de fotografie over te laten aan een professional. Een goede fotograaf weet hoe hij een ruimte het beste in beeld kan brengen, rekening houdend met lichtinval et cetera. Zorg voor een consistente fotografiestijl, zodat je foto’s herkenbaar zijn voor je klanten en je je als makelaar goed kunt onderscheiden. Je kunt de fotograaf vragen om de foto’s na te bewerken om ze wat strakker te maken. Ga hier niet te ver in! Onrealistische beelden misleiden de klant, met als gevolg dat ze bij een bezoek aan het huis teleurgesteld afhaken. 

 

 

Inspirerende woonvideo

Video is een mooie aanvulling op je foto’s. Hiermee kun je een namelijk een dynamischer beeld geven van de woning. Er zijn verschillende mogelijkheden voor de video. Zo kun je bijvoorbeeld in het filmpje een rondleiding geven door het huis. Ben je niet zo’n filmster? Dan kun je ook een inspirerende woonvideo (laten) maken. Denk hierbij aan de mooie beelden van huis en tuin die vaak te zien zijn in woon- en klusprogramma’s op televisie.

 

Interactieve 360 graden foto’s of video

Wil je nog een extra dimensie geven aan de presentatie van een woning? Overweeg dan om 360 graden foto’s of een video te laten maken. Met behulp van deze techniek wordt een hele ruimte of omgeving in beeld gebracht en in een interactieve applicatie verwerkt. Zo kan de kijker zelf bepalen in welke richting binnen de foto of video hij op kijkt. Deze technologie is perfect voor een virtuele tour door een woning! Bekijk hier wat er mogelijk is op dit gebied.

 

 

2d of 3d plattegrond

Een plattegrond van het huis is erg waardevol voor de potentiële koper. Zo krijgt hij een beter beeld van de indeling en de afmetingen van het huis. Standaard is een 2d plattegrond. Extra mooi en duidelijk is een 3d plattegrond. Met behulp van diverse tekenprogramma’s kun je plattegronden of interieurontwerpen maken. Zo kun je de koper de mogelijkheden van het huis laten zien qua indeling en inrichting.

 

 

Luchtbeelden van de omgeving

Bij het verkopen van een huis in het buitenland is de mooie omgeving van de woning een extra pluspunt. Buit dit uit door die omgeving optimaal in beeld te brengen. Dit kan heel goed met behulp van foto’s en video’s gemaakt met een drone. Deze vliegende camera schiet vanuit de lucht de prachtigste plaatjes. Tip: verkoop je meerdere huizen in één gebied? Dan kun je de beelden hergebruiken bij elk huis dat te koop is.

 

 

Hulp nodig bij het presenteren van je Spaanse woningen?

We kunnen ons voorstellen dat het lastig is om bovenstaande presentatiemogelijkheden op afstand te realiseren. Wij kunnen je op locatie hulp bieden bij het optimaal presenteren van je Spaanse woningen. Neem contact met ons op en ontdek de mogelijkheden!

Recente post
telephone HEEFT U HULP OF ADVIES NODIG?
whatsapp