Vakantiehuis inrichten? Trends en inspiratie

28 mrt. 2017
Je maakt van een huis pas echt een thuis als je er je eigen draai aan geeft. Een mooi kleurtje op de muur, een fijne bank, leuke planten: met wat kleine stijlelementen druk je al je eigen stempel op de woning. Zo creëer je een fijne plek voor jou en je familie. Maar ook als je het vakantiehuis wil verhuren, is het belangrijk dat alles er netjes en gezellig uitziet. Natuurlijk wil je daarbij ook een beetje meegaan met de laatste trends op het gebied van wonen. In dit blogartikel vind je de inspiratie die je nodig hebt om je vakantiehuis in te richten volgens de laatste woontrends.

Goede basis: wanden en vloeren

De basis van een mooi interieur ligt bij de wanden en vloeren. Natuurlijk kun je voor een opvallend behang gaan, maar je loopt dan wel het risico dat je er op den duur op uitgekeken bent én dat het niet bij iedereen in de smaak valt. Het is slimmer om de basis redelijk neutraal te houden zodat je om de zoveel tijd eens kunt variëren met accessoires en je bovendien een breed huurderspubliek aanspreekt. In 2017 zien we vooral natuurlijke en stoere materialen en kleuren terug. Grijs en blauw of wat gedurfder, groen, zijn hele mooie basiskleuren. Wil je wat meer een zomers gevoel in huis creëren? Ga dan voor lichtgrijs, mint, licht grijsblauw of gewoon wit. Voor elke smaak is er wel een mooie stijl.

 

Kleurrijke aankleding

Een neutrale basis biedt volop mogelijkheden om los te gaan met de aankleding. Denk dan aan kussentjes, kleden, wanddecoratie en andere woonaccessoires. Dit jaar zien we vooral veel natuurlijke materialen. Denk aan messing, brons, natuursteen, terracotta en kurk. Vooral die laatste twee geven natuurlijk een echt mediterraan tintje aan je huis. Ook zien we graag zachte, aaibare materialen terug: fluwelen kussentjes of schapenwollen vachtjes. Kies ook eens voor een vrolijk kleurtje om de boel op te fleuren: pasteltinten of okergeel bijvoorbeeld. Tip: trek buiten door naar binnen, bijvoorbeeld in de wanddecoraties. Denk aan schilderijen met de skyline van de stad of een plantenwand. Zo creëer je een samenhangende beleving.

 

Trendy én praktisch: cactussen en vetplanten

Planten zorgen voor een huiselijke sfeer, ze kleden de woning echt aan. Maar ja, hoe zorg je dat die planten in leven blijven in een warm land, in een huis waar je niet altijd bent? Gelukkig zijn cactussen en vetplanten tegenwoordig helemaal in. Ze zijn er in allerlei variaties en hebben allemaal het grote voordeel dat ze weinig verzorging nodig hebben. Maak een leuk groepje van verschillende planten in gevarieerde potten en zet ze op een bijzettafeltje of op de vensterbank. Inspiratie ideeën genoeg

 

Familieproof wonen

In een huis moet natuurlijk ook geleefd worden, zeker als er kinderen bij zijn. Maak je vakantiehuis dan ook familieproof. Kies bijvoorbeeld voor een lekker grote hoekbank waar jullie met z’n allen op kunnen kruipen. Zorg voor voldoende opbergruimte voor het speelgoed van de kinderen. Maak van de slaapkamers echt een plek waar de kids tot rust komen. Stoere kinderkamers met grijs, hout en zwart-wit zijn helemaal in.

 

Slim omgaan met ruimte

Je vakantiehuis is vaak toch wat compacter dan je normale huis. Dat hoeft helemaal geen probleem te zijn, ga gewoon slim om met de ruimte die je hebt. Lichte kleuren doen een ruimte bijvoorbeeld groter lijken. Ga voor multifunctionele meubels zoals een bedbank of poef die als zitje of tafeltje kan dienen. Creëer opbergruimte in de hoogte of gebruik mooie opbergbakken en –manden. Met deze tips richt je een kleiner vakantiehuis slim in.

 

Waar staat jouw vakantiehuis?

Het ideale vakantiehuis is voor iedereen anders en ook de inrichting is afhankelijk van jouw eigen smaak. De ideale locatie is wat gemakkelijker: vaak kiezen wij Nederlanders toch voor een warme bestemming aan het stand. Waar staat jouw droomhuis? Wij kunnen je helpen bij het vinden van de perfecte vakantiewoning in één van de mooiste gebieden van Spanje, de Costa Blanca. Bekijk alvast ons aanbod van vakantiehuizen en neem contact op voor de mogelijkheden!

 

 

Recente post
telephone HEEFT U HULP OF ADVIES NODIG?
whatsapp