Op vakantie? Leuke manieren om je ervaringen te delen met het thuisfront

3 feb. 2017
We leven in een tijd waarin we altijd mobiel en online zijn, ook op vakantie. Dat maakt het gemakkelijk om onze vakantiebelevenissen te delen met het thuisfront. Leuk voor bijvoorbeeld opa en oma, die toch hun kleinkinderen moeten missen. Maar ook voor vrienden, collega’s en familie, zeker als je een langere periode weg bent. Zij blijven op de hoogte van wat jullie zien en doen en genieten zo een beetje met jullie mee. Er zijn volop mogelijkheden om je vakantieverhalen te delen. Wij zetten de leukste manieren om je ervaringen te delen met het thuisfront op een rij.

Skype

Hoewel het langzaam aan het veranderen is, blijft bellen en internetten in het buitenland vaak duurder dan binnen Nederland. Gelukkig is daar Skype. Met Skype bel je gratis via je laptop, tablet of smartphone. Je hebt dan wel een account en wifi nodig. Via Skype kun je gemakkelijk video-bellen. Dan kan het thuisfront jullie dus niet alleen horen, maar ook zien! Skype biedt uitkomst als je voor langere periode in het buitenland woont. Omdat het gratis is en videogesprekken mogelijk zijn, hou je veel beter contact met de achterblijvers.

 

 

Social media

Via social media bereik je makkelijk en snel een grote groep mensen. Zo hou je ook vrienden, kennissen en collega’s op de hoogte van je avonturen. Er zijn tal van social media kanalen, maar die allemaal onderhouden is een heel werk. Het is slimmer om één tot drie kanalen te kiezen en je daarop te focussen. Veel mensen gebruiken Facebook en dus kun je daarmee een grote groep bereiken. Ook deel je gemakkelijk meerdere foto’s tegelijk in een album of doe je live verslag van een gebeurtenis. Wil je alleen de écht mooie en bijzondere foto’s delen? Dan is Instagram heel geschikt. Ben jij iemand die gewoon zonder al te veel na te denken leuke dingen wil delen? Dan past Snapchat goed bij jou.

 

 

Bloggen en vloggen

Op social media ligt de focus veelal op beelden met daarbij korte tekstjes. Ben je wat langer van stof of wil je gewoon meer vertellen over jullie avonturen? Overweeg om een blog of vlog bij te houden. Een blog is een persoonlijk (reis)dagboek dat om de zoveel tijd wordt bijgehouden. Dat gaat heel gemakkelijk via gratis websites als Wordpress. Een vlog, kort voor video-blog, is geschikt voor als je wel van praten, maar niet van schrijven houdt. Je kunt de vlogs delen op je eigen Youtube kanaal. In zo’n online reisdagboek leg je je avonturen vast. Dat is niet alleen leuk om te delen met het thuisfront, maar ook om later zelf terug te lezen en kijken.

 

Post

We leven tegenwoordig helemaal digitaal. Dat maakt het des te bijzonderder en leuker om eens iets via ouderwetse post te versturen! Mensen vinden het toch altijd leuk om iets persoonlijks in de brievenbus te vinden. Een ansichtkaart voor opa en oma met daarop een pittoresk dorpje of schilderachtig landschap mag eigenlijk niet ontbreken. Ben je voor een langere periode weg? Verstuur dan eens een leuk pakketje. Doe daar typische dingetjes in van de plek waar je verblijft; lokaal snoepgoed, iets voor in huis of voor in de keuken. Zo laat je het thuisfront weten dat je aan ze denkt. Misschien krijgen jullie wel een pakketje met hagelslag en stroopwafels terug!

 

Klaar voor het avontuur?

De mogelijkheden om contact te houden met het thuisfront maken het voor jullie net wat gemakkelijker om voor langere tijd naar het buitenland te gaan. Geniet bijvoorbeeld een aantal weken per jaar van jullie eigen vakantiehuis aan de Spaanse kust. Benieuwd naar de mogelijkheden? Neem contact met ons op!

 

Recente post
telephone HEEFT U HULP OF ADVIES NODIG?
whatsapp