Langere tijd op vakantie naar het buitenland? Laat je huis netjes achter!

23 feb. 2017
Vastgoed,
De vakantieperiode is aangebroken en jij en je gezin vertrekken weer richting het zonnige zuiden. Aan de mediterrane kust hebben jullie een fijn vakantiehuis waar je tijdens de vakanties zo veel mogelijk tijd doorbrengt. En dat betekent dat je je huis in Nederland een poosje leeg achterlaat. Om te voorkomen dat je na een ontspannen vakantie thuiskomt in een rommelig, vies of zelfs leeggeroofd huis, is het verstandig om wat voorzorgsmaatregelen te treffen. In dit blogartikel vertel ik hoe je je huis netjes achter laat als je voor langere tijd naar het buitenland trekt.

Sluit je huis goed af

Voor vertrek is het zaak om je huis goed af te sluiten. Zo houd je ongewenste bezoekers buiten. Zorg dat alle ramen dicht zijn, ook kleine toilet- en kelderraampjes. Sluit deuren af, het liefst met extra sloten zoals de ‘knip’. Zet geen afvalcontainers en dergelijke tegen het huis aan, want inbrekers kunnen die gebruiken om ergens op te klimmen.

 

 

Schakel de buren in

Licht je buren in over je afwezigheid. Zij houden dan een oogje in het zeil en kijken of er geen rare dingen gebeuren in of rond je huis. Goede buren geef je eventueel een sleutel van je huis. Zij kunnen dan af en toe de brievenbus leeghalen en de plantjes water geven. Dat is ook handig wanneer bij een zomerse onweersbui de stroom onverhoopt uitvalt. De buren kunnen dan de stoppen weer inschakelen zodat de inhoud van je diepvries gered wordt.

 

Zorg dat het huis niet verlaten lijkt

Je ziet soms een huis waarbij het overduidelijk is dat de bewoners op vakantie zijn: luiken dicht, donker, stapels post bij de deur. Als jij een verlaten huis herkent, doen inbrekers dat zeker. Voorkom dat je huis onbewoond overkomt met een aantal maatregelen. Stel een timer in op de lampen, zodat deze tussen acht en elf uur ’s avonds gaan branden. Laat een auto op de oprit staan of vraag of de buren hun tweede auto op jullie oprit parkeren. Je kunt ook vragen of iemand, opa en oma bijvoorbeeld, een weekendje op het huis komt passen. Zo is er af en toe wat levendigheid in jouw huis, en maak je het een minder aantrekkelijk doelwit voor inbrekers.

 

 

Laat je huis netjes achter

Na een ontspannen vakantie is het fijn om thuis te komen in een schoon en opgeruimd huis. Dat betekent dat je voor vertrek wel even aan de bak moet. Geef je huis nog een laatste poetsbeurt en werk de was weg. Verzorg je planten binnen- en buitenshuis. Vergeet ook niet de prullenbakken te legen en je koelkast op te ruimen! Anders wachten je bij thuiskomst wat nare luchtjes. Laat dus geen niet-houdbare producten achter in de koelkast.

 

Terug naar Nederland? Sluit je vakantiehuis netjes af!

Andersom geldt natuurlijk precies hetzelfde: als je na een fijne vakantie weer terug naar Nederland gaat, moet je ook je vakantiehuis netjes afsluiten. Deze staat immers ook voor langere tijd leeg. Om dit te voorkomen kun je er voor kiezen om je vakantiehuis te verhuren in de tijd dat je er niet bent.

 

 

Op naar je vakantiehuis!

Zie jij jezelf ook wel de vakanties doorbrengen in je eigen vakantiehuis in een warm land? Wij kunnen je helpen bij het vinden van het perfecte vakantiehuis voor jou en je gezin. Aan de Spaanse Costa Blanca vind je tal van fijne huizen en appartementen in een leuke omgeving. Benieuwd naar de mogelijkheden? Neem contact met ons op!

 

Recente post
telephone HEEFT U HULP OF ADVIES NODIG?
whatsapp