Gespot: woontrends in Spanje

18 okt. 2016
Afgelopen week kwam ik dit interessante artikel tegen. Een ding hierin viel me op. En dat is dat (jonge) kopers resoluut voor moderniteit kiezen. In bouwstijl, maar ook in inrichting. En daar kun jij, als makelaar, prima op inspelen. Want hoewel veel aanstaande kopers een typisch Spaanse inrichting verwachten, kun jij ze iets moderners laten zien. Wel met een Spaanse invalshoek natuurlijk. In dit blog leg ik je uit hoe je dat doet.

Minimalisme

 

Een woontrend die op dit moment booming is, is het minimalisme. De boeken over ‘ontspullen’ en de kracht van eenvoud vliegen je om de oren. Hoe minder spullen, hoe meer geluk, lijkt een mantra te worden binnen onze samenleving. En dit past ook precies bij de jonge generatie kopers. Zij willen investeren in ervaringen, niet in spullen. En bij deze ervaringen past ook prima een tweede huis in bijvoorbeeld Spanje. Maar wel met een bijpassend interieur: minimalistisch dus. Op woongebied kun je hierbij denken aan zo min mogelijk spullen (logisch), maar ook bijvoorbeeld slimme opbergplekken. Zoveel mogelijk spullen uit het zicht. De spullen die er wel staan, zijn heel strategisch en functioneel geplaatst. In een minimalistisch design kun je dus wel een kledingrek in een slaapkamer plaatsen bijvoorbeeld, het wordt dan meer als design gezien.

 

 

Kleurgebruik

 

Niet alleen in de keuze van spullen kun je een minimalistische stijl uitdragen. Kleurgebruik is hier in heel belangrijk. Waar vroeger de muren nog verschillende kleuren mochten hebben, is wit op dit moment de trend. Alles moet wit. Van vloeren, tot muren en plafond. Wit creëert rust en eenvoud. Hierdoor maak je met spullen het verschil. Kies voor rustige en natuurlijke tinten om het gevoel van eenvoud te behouden. Gebruik van planten en bloemen kunnen de boel opvrolijken, of een paar simpele kleurrijke accessoires. Binnen het kleurgebruik geldt eigenlijk ook weer: less is more.

 

Ook buiten

 

In een land als Spanje is het buitenleven natuurlijk een van de redenen om er een tweede huis te nemen. Vergeet daarom de omgeving niet! Beschikt de woning niet over een tuin? Check dan of er een balkon is. Hier kun je ook perfect illustreren hoe het is om als jong stel onroerend goed in Spanje te hebben. Klapstoeltjes en planten den hierin echt wonderen. En natuurlijk een aantal kaarsen om het geheel af te maken. En haal ook vooral buiten naar binnen. Met simpele cactussen of vetplanten fleur je de boel zo op.

 

 

Spaanse twist

 

Oké, we zijn er bijna. Een korte recap: minimalisme is dus je leidraad, het kleurgebruik is basic en de natuur is van groot belang. Maar het blijft wel een Spaanse woning of appartement. Dus natuurlijk is het voor jou als makelaar belangrijk om ook dat Spaanse element te verkopen. Denk daarom aan kleine Spaanse details, zoals een paar mediterraanse tegeltjes als onderzetters voor vazen, of Spaanse hapjes bij binnenkomst. In Nederland wordt vaak gezegd dat het bakken van een cake werkt voordat mensen de woning komen bezichtigen. Dit geeft een huiselijk gevoel. Probeer dit eens met Spaanse lekkernijen. Natuurlijk hoef je geen uren in de keuken te staan, je kunt ook iets bij de bakker op de hoek halen en dit dan even afbakken. Zo laat je ook al direct zien wat de buurt te bieden heeft.

 

 

Roep hulp in

 

Om huizen in Spanje te verkopen heb je misschien nog wel iets meer nodig dan alleen deze stylingtips. Inspelen op de trends van kopers is belangrijk, maar vakmanschap in het gebied waar je huizen verkoopt is minstens zo belangrijk. Onze adviseurs helpen je graag verder. Neem contact met ons op voor een vrijblijvend gesprek.  

Recente post
telephone HEEFT U HULP OF ADVIES NODIG?
whatsapp