Doe-het-zelf tips waarmee jij je huis in Spanje in no-time opknapt

26 mei 2016
Neem jij graag het heft in eigen handen? Dan schaar jij jezelf vast onder de best grote groep doe-het-zelvers die ons land rijk is. Ben jij niet bang om de wat grotere klussen op te pakken en deins je echt nergens voor terug? Zou jij zelfs de verbouwing of opknapbeurt voor het (vakantie) huis in Spanje van je gezin voor je eigen rekening durven nemen? Met deze DHZ tips komt dat dik in orde!
Je eigen (vakantie) huis verbouwen gaat natuurlijk een stapje verder dan een lamp ophangen of een boekenplankje zagen en verven. Alleen de omgevingsfactoren maken het soms al een pittige opgave. Denk aan zon en warmte of de zeewind die zand in je ogen blaast. Maar soms moet je die klusjes gewoon gaan oppakken om het verblijf prettig te maken of houden. Of je wilt gewoon die handyman die ergens diep verstopt zit eens wakker schudden.

 
De basis
Als je jouw nieuwe huis in Spanje betrekt, is de kans aanwezig dat er hier en daar wel wat opknapbeurtjes nodig zijn. Met deze basis tips ben je zo van die kleinigheidjes af:

  • Krakende deuren: zodra je er een opmerkt, irriteer je je direct aan dat gepiep.
    Oplossing: smeer er wat vaseline op en beweeg de deur net zo lang heen en weer tot het geluid verdwenen is.
  • Vastgelopen schuiframen: gaan je ramen alleen open als je veel kracht zet en levert je dit (na die verhuizing) meteen spierpijn op? Doe er wat aan!
    Oplossing: Ga naar de bouwmarkt en koop siliconenspray (smeermiddel) en spuit dit op een oude lap, smeer het langs de voegen en je raam schuift weer soepel.
  • Gehorige vloer: een oud huis gekocht? Grote kans dat de vloer kraakt. Dat is heel vervelend als je ’s nachts geruisloos naar de koelkast wilt sluipen om er een lekkere Spaanse snack uit te vissen, maar op deze manier altijd betrapt wordt.

Oplossing: neem een potje talkpoeder, schudt wat poeder op de planken en veeg het voorzichtig in de spleten.

  • Saai kleurtje op de muur: helaas hadden de vorige bewoners van het huis niet zo’n flitsende smaak als jouw gezin heeft. Die kleur moet er echt af, maar hoe?

Oplossing: verzamel je hele gezin voor de bewuste muur en laat ze de meest hippe kleurstalen zien die je hebt kunnen vinden in de bouwmarkt. Laat ze een knalkleur uitkiezen, haal de verf en geef die muur een nieuwe kleur! Je huis zal direct een compleet andere sfeer ademen.
         
 
Het betere doe-het-zelf werk
Inmiddels oogt je huis al een stuk aangenamer en heb je je late-night snacking weer op kunnen pakken. Dan is het tijd voor het beter DHZ werk. Denk aan meubels en (vooral met kinderen) essentiële opbergmogelijkheden.

  • Oude meubels: net zoals de verf op de muren, spreekt de meubelkeuze van de vorige bewoners jou niet aan. Je besluit alles wat zij hebben achtergelaten de deur uit te doen. Maar soms kun je ze met een kleine opknapbeurt een heel andere look geven. Hier vind je wat inspiratie. Als je de hoop echt hebt opgegeven, kun je hier andere mensen misschien nog wel blij mee maken. Ook in Spanje zijn genoeg mogelijkheden om meubels te laten recyclen of tweede hands aan te bieden, bijvoorbeeld via Spanje Marktplaats.

           

  • Zelf meubels maken: de gemiddelde doe-het-zelver gaat die uitdaging aan! In Spanje vind je in opslag plaatsen maar ook langs de weg regelmatig materiaal waarmee je nog prima meubels kunt maken. Vooral als jouw gezin wel houdt van een ruw tintje aan meubels. Denk bijvoorbeeld aan buitenmeubels van pallets met kussens gemaakt van oude dekens of een krijtbord gemaakt van een stuk hout beschilderd met krijtbordverf.
  • Wekpotten: je ziet ze tegenwoordig bijna in iedere keuken om gedroogde pasta in te bewaren of muesli. Maar deze potten zijn ook de ideale opbergers voor al het kleine kinderspeelgoed. Bovendien staat een verzameling potten in een kast of op een plak altijd heel leuk. Deze slideshow geeft je 101 creatieve ideeën voor het gebruik van wekpotten.

Meer inspiratie voor het zelf opknappen van je (vakantie) huis in Spanje vind je vooral op social media zoals Instagram en Pinterest. Jeuken je handen nu al en wil je aan de slag in jouw droomhuis in Spanje? Kijk dan niet verder, wij hebben een groot aanbod huizen in het prachtige stadje Calpe (Costa Blanca). Neem contact op met onze professionals als je meer informatie wilt.

Recente post
telephone HEEFT U HULP OF ADVIES NODIG?
whatsapp