Dit zijn de beste vakantie apps en reisapps

21 mrt. 2017
Jij gaat met je tijd mee en dus heb je ook een smartphone met alles erop en eraan. Die smartphone komt goed van pas als jij op vakantie gaat. Er zijn namelijk tal van apps die heel handig zijn op je reis in het buitenland.

Dat betekent dat de landkaarten en reisgidsen voortaan wel thuis kunnen blijven, want met je smartphone raadpleeg je alle benodigde informatie voortaan digitaal. In dit blogartikel vertel ik over de beste vakantie apps die je zeker moet downloaden als je op reis gaat.

Here

Here is een gratis app voor navigatie. Je kunt auto-, fiets- en wandelroutes opvragen maar ook reisadvies voor het openbaar vervoer. Het grote voordeel van deze app is dat je vooraf een route of een gebied downloadt (bijvoorbeeld als je verbonden bent met Wifi), zodat je onderweg alleen GPS nodig hebt en geen mobiele data verbruikt. Geen gepruts meer met grote landkaarten en altijd de weg vinden naar de leukste hotspots!

Internetbankieren

Betalen in het buitenland is toch altijd net wat lastiger dan thuis. Sommige vakantiegangers nemen heel veel cash mee om pinproblemen en extra kosten te vermijden. Maarja, veel cash op zak is ook niet ideaal. En wat als je op vakantie onverwachts een hoge kostenpost hebt? Het is prettig als je ook in het buitenland gemakkelijk je bankzaken regelt. Dat kan met een app voor internetbankieren. Alle banken hebben wel zo’n app waarmee je makkelijk checkt hoeveel geld er op je rekening staat en hoeveel ervan af is gegaan, maar ook makkelijk geld van je spaar- naar je lopende rekening zet.

 

Douane reizen

De Nederlandse douane heeft een speciale app voor reizigers van en naar Nederland. In deze app vind je informatie over wat je wel en niet mag meenemen in je reisbagage. Daarnaast reken je heel praktisch valuta, volume en gewicht om naar euro's en in Nederland gangbare eenheden (zoals kg, liter). De app is ook te gebruiken als je geen internetverbinding hebt.

 

Tripadvisor

Tripadvisor is een uitgebreid platform met informatie voor reizigers. Deze informatie vind je ook in de app. Je vindt in deze app vluchten en hotels maar ook bezienswaardigheden en plekken om te eten. Bij de locaties en bestemmingen lees je de beoordelingen van andere reizigers. Een leuke hotspot gevonden? Download de kaart en Tripadvisor wijst je de weg ernaar toe.

Google Translate

Misschien heb jij een echte talenknobbel, maar de meeste mensen hebben op vakantie weleens moeite met het ontrafelen van een vreemde taal. Op die momenten komt de Google Translate app van pas. Voer de vreemde woorden of zinnen in en kom erachter wat ze betekenen. Je kunt zelfs met je camera teksten scannen om ze direct te vertalen. Handig bij een informatiebord of een restaurantmenu.

Fast budget

Op vakantie zijn we altijd geneigd om onszelf een beetje te laten gaan qua uitgaven. Drankje hier, ijsje daar, leuk souvenirtje voor de buurvrouw, enzovoorts. Om financiële verrassingen te voorkomen is het slim om je vakantie-uitgaven bij te houden. Hier zijn tal van apps voor en Fast Budget is er hier één van. Hierin houd je bij wat je hebt uitgegeven per categorie zoals transport, winkelen en uiteten.

 

Verzekering

Als er op vakantie iets gebeurt, is het wel zo fijn om snel en makkelijk de juiste mensen te kunnen contacten. Heb je bijvoorbeeld een dokter nodig of is je portemonnee gestolen? Dit zijn vaak zaken voor je (reis)verzekering. Sommige verzekeraars hebben een app waarin je informatie en advies vindt over dit soort situaties. Zo kun je in ieder geval snel handelen als er iets vervelends gebeurt.

Weeronline

Als je vakantieplannen maakt, is het wel slim om even de weersvoorspelling te checken. Je zult net zien dat op de dag waarop jij een fietstocht hebt gepland de regen met bakken uit de hemel valt. Download daarom de Weeronline app op je mobiel zodat je altijd de actuele voorspellingen kunt raadplegen.

 

Waar ga jij naar toe?

Met deze vakantie apps en reisapps ga je goed voorbereid op reis. Dankzij alle informatie kun je bovendien het beste uit je vakantie halen. Nu nog een leuke bestemming! Wat dacht je van de altijd zonnige en gezellige Costa Blanca? Kijk eens bij ons aanbod van fijne vakantiehuizen in Spanje!

Recente post
telephone HEEFT U HULP OF ADVIES NODIG?
whatsapp