Afscheidsfeest organiseren voor je gaat emigreren naar Spanje

10 nov. 2016
De knoop is doorgehakt; jij en je familie gaan naar Spanje emigreren! Alle praktische zaken zijn geregeld en het vertrek nadert. Hoog tijd om na te gaan denken over het afscheid van familie en vrienden. Wat is er nou leuker dan nog één keer met zijn allen samenkomen om herinneringen op te halen, vooruit te blikken en te proosten op jullie nieuwe avontuur! Daarom gaan jullie een afscheidsfeest organiseren. Maar waar moet je allemaal aan denken? In dit artikel geef ik een checklist met een aantal aandachtspunten voor het organiseren van het perfecte afscheidsfeest.

Datum

 

Het eerste waar je over na moet denken is de datum van je afscheidsfeest. Als je het feest een tijdje voor het daadwerkelijke vertrek geeft, kom je in een situatie terecht waarin je van veel mensen op een later moment nog een keer afscheid zult moeten nemen. Dit kan vervelend zijn, omdat het afscheid toch telkens weer een emotioneel moment is. Beter is het dan ook om het afscheidsfeest wat dichter bij de vertrekdatum te plannen. Wil je helemaal ‘out with a bang’ gaan? Vertrek dan rechtstreeks vanaf het afscheidsfeest, met al je gasten als uitzwaai comité!

 

Locatie

 

Nu de datum is bepaald kun je op zoek gaan naar een geschikte locatie. Als je huis al helemaal is leeggehaald kan het wellicht prima dienen als feestlocatie. Wil je voorkomen dat je vlak voor je vertrek je huis nog helemaal schoon moet maken? Dan is het misschien een beter idee om een zaaltje te huren. Kies bijvoorbeeld een café of partycentrum bij jou in de buurt, zodat je gelijk een beetje afscheid kunt nemen van je woonplaats.

 

 

Catering

 

Je feestje is niet compleet zonder hapjes en drankjes. Natuurlijk kun je zelf de keuken in duiken om een aantal lekkere dingen te maken. Houd er echter wel rekening mee dat je al behoorlijk druk bent met de verhuizing en een hoop keukengerei mogelijk al in de verhuisdozen is verdwenen. Bovendien wil je tijdens het feest je volledige aandacht kunnen geven aan je gasten. Het moeten verzorgen van de hapjes en drankjes kan dan voor ongewenste afleiding zorgen. Een makkelijkere keuze is om de catering uit te besteden. Je hoeft echt geen luxe canapés en amuses te serveren, je gasten zullen ook tevreden zijn met een bitterbal en kaasprikker of serveer lokale Spaanse lekkernijen om vast in de stemming te komen!

 

 

Thema

 

Je feestlocatie moet natuurlijk ook een beetje leuk aangekleed worden. Twee thema’s liggen voor de hand: ga voor een oer Hollands thema om een laatste keer te genieten van de Hollandse glorie. Of kom alvast in Spaanse sferen met een feest in Spaanse stijl, tenslotte emigreren jullie naar Spanje. Het thema kun je doorvoeren in de aankleding, decoratie, dresscode, hapjes en drankjes.

 

Bedankjes

 

Het afscheidsfeest is het moment waarop je veel bekenden voorlopig voor het laatst zult zien. Misschien is het daarom leuk om ze aan het eind van het feest iets mee te geven dat hen aan jouw familie herinnert. Je kunt je gasten daarmee meteen bedanken voor bijvoorbeeld hulp bij de verhuizing of ze uitnodigen om langs te komen op jullie nieuwe Spaanse adres. Als bedankje zou je een Spaanse lekkernij kunnen geven, of een kleinigheidje met jullie familiefoto erop.

 

Ook zin om te emigreren naar Spanje?

 

Met deze aandachtspunten kun je met gemak een leuk afscheidsfeest organiseren! Na dit knalfeest ben je helemaal klaar voor vertrek. Hebben jij en je gezin ook zin in een avontuur in het buitenland maar hebben jullie je droomhuis nog niet gevonden? Wij kunnen je daarbij helpen! Neem contact met ons op en ontdek ons aanbod van huizen in Spanje.

Recente post
telephone HEEFT U HULP OF ADVIES NODIG?
whatsapp