8 tips voor heerlijk overwinteren in zuid Spanje

3 mrt. 2016
In een eerder blog “Je gaat met pensioen en dan? Genieten van de zon!”, gaf ik je tips om je tijd goed te spenderen zodra je met pensioen gaat of simpelweg meer tijd hebt. Reizen en (voor een deel van het jaar) verhuizen naar het buitenland waren er twee van. Misschien heeft dat artikel je op ideeën gebracht en ben je gaan nadenken over zo’n verhuizing. Je bent niet de enige! Veel mensen denken erover om naar het buitenland te verhuizen, al was het maar om te overwinteren. Zuid Spanje is dan een

Tip 1: ¿Habla español?
Hoe leuk is het om in het land waar je op vakantie bent, de taal te spreken? Vaak kom je met een paar standaard zinnetjes al best uit je woorden. Dat glas wijn komt uiteindelijk echt wel op tafel. Maar als je erover denkt om naar Spanje te verhuizen, is het toch fijn als je beter kunt communiceren. Door middel van een taalcursus leer je redelijk snel de basis van de Spaanse taal, in deze blog help ik je vast op weg. Een prettige bijkomstigheid is dat jouw docent je waarschijnlijk ook wel wat over de cultuur van het land kan vertellen.
 
Tip 2: Hola mis amigos
Misschien ben je nog niet helemaal zeker van je zaak en hoor je graag van anderen hoe zij wonen in het buitenland ervaren. Zoek eens op internet rond naar ervaringsverhalen. Websites als Trip Advisor en Zoover staan vol met (vaak eerlijke) reacties van reizigers naar zuid Spanje. Of ken je zelf mensen die wel eens naar zuid Spanje op vakantie gaan of er zelfs wonen? Dan is het hoog tijd om bij te praten, bezoek ze (in Spanje) en vraag naar hun ervaringen.

 

Tip 3: ¡Provecho!
In de winter genieten van Spaanse kost? Dat kan in Spanje en in Nederland. Ben je aan het overwinteren in zuid Spanje en wil je de heerlijke gerechten thuis ook wel eens maken? Geef je dan op voor een kookcursus. Deze worden vaak gegeven door locals en soms zelfs bij hen in huis. Op die manier leer niet alleen de Spaanse keuken, maar ook de taal en lokale bewoners kennen. Ook in Nederland is er genoeg keuze wat Spaanse kookcursussen betreft. Dus: eet smakelijk!

 

Tip 4: Estoy perdido
Verdwalen in de zuid Spaanse dorpen en steden is eigenlijk geen straf. Er is zoveel te zien en iedere kustplaats heeft weer zijn unieke eigenschappen. Een historische haven, een langgerekt strand, een pittoresk centrum, kleine steegjes en grote pleinen. Kies elke week een andere plaats uit en verdwaal.
 
Tip 5: Campo de golf
Ben je een fervent golfer en verbeter je zo nu en dan graag je handicap? Aan de Costa Blanca vind je genoeg campos de golf om daar aan te werken.

 

Tip 6: Belleza natural
Ontdek de zuid Spaanse natuur door te wandelen in een van de natuurparken. Bijvoorbeeld de grote rots van Calpe heeft zo’n park waar je mee kunt met georganiseerde wandelingen. Een gids vertelt je alles over de unieke flora en fauna op de rots.
 
Tip 7: natación y ciclismo
Zodra je voet op Spaanse bodem zet overvalt het vakantie gevoel je meteen. Maar als je voor wat langere tijd blijft, wil je die vakantie levensstijl niet altijd blijven aanhouden. Gezond blijven heeft toch voor veel mensen prioriteit. Ook bij het overwinteren in zuid Spanje kun je gezond blijven door de omgeving te verkennen per fiets of door te wandelen. Zwemmen in de zee houdt je lijf soepel en is ook nog eens goed voor je conditie. Zoals gezegd zijn er ook genoeg golf mogelijkheden en mocht het weer nou tegenvallen, de sportschool is ook in de winter geopend.

 

Tip 8: Celebrar
Spanjaarden houden van fiesta. Gedurende het hele jaar vinden er vieringen en festivals plaats. Op deze dagen staan tradities centraal. Het kan erg bijzonder zijn om deze dagen in Spanje te beleven. Een greep uit de winterse feestdagen in Spanje: 1 november Allerheiligen; 6 december Dag van de Constitutie; 6 januari Driekoningen.

 

In de winter hoef je je zeker niet te vervelen in Spanje. Heb jij nog goede ideeën voor activiteiten in Spanje tijdens de winter? Laat het weten in een reactie!

Recente post
telephone HEEFT U HULP OF ADVIES NODIG?
whatsapp